“Je bent zelf de eerste die het merkt…”

Aandacht voor het welzijn van medewerkers in tijden van corona

Algemene preventiemaatregelen vanuit de organisatie zijn mooi, maar het is altijd beter om goed voor jezelf te zorgen, voor het te laat is. Dat blijkt wel uit de feedback die we kregen van een deelnemer van een professionaliserings- en ontwikkeltraject bij een hogeschool:

TwinQels heeft me geholpen om op tijd aan de noodrem te trekken. Ik merkte wel dat ik niet goed in mijn vel zat, maar kon niet goed vertellen waar het vandaan kwam. Door de balansmodule zag ik dat er te veel dingen zijn die me energie kostten, zowel in het werk als in mijn privéleven. Eigenlijk vond ik alles maar gewoon, ik moest er zijn voor anderen, maar het was te veel. Door dit inzicht was het gemakkelijker om hierover met mijn leidinggevende in gesprek te gaan. Ik kon benoemen waar het ‘m zat en samen hebben we gezocht naar oplossingen.

Essentieel in dit traject was de nadruk op persoonlijke ontwikkeling en het voeren van eigen regie bij medewerkers. De Balansmodule, waar bovenstaande op is gebaseerd, is één van de belangrijkste reflectiemodules van de app van TwinQels.

Als leidinggevende kún je niet alles zien

Zeker in deze tijd is het onmogelijk voor leidinggevenden om op afstand dagelijks, intensief contact te hebben met alle medewerkers. Het thuiswerken zorgt ervoor dat dingen gemist worden. Dat betekent onder meer dat leidinggevenden moeten leren loslaten en dat medewerkers meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun eigen welzijn.

In het pré-corona tijdperk waren diverse organisaties bezig met preventieve maatregelen ter bevordering van de gezondheid van de medewerkers. Denk hierbij aan het bevorderen van sporten of meer nadruk leggen op gezond eten. Maar al deze collectieve maatregelen zeggen nog niets over het individuele welzijn van de medewerkers. Daar is toch echt (zelf)reflectie voor nodig!

Laat jouw medewerkers reflecteren

Tijdig ingrijpen vraagt om de individuele reflectie van je medewerkers. Je weet immers zelf het beste hoe je je voelt. Je weet ook zelf het beste wat er speelt in jouw werk- en privéleven. Maar om te benoemen waar nou daadwerkelijk de schoen wringt? Dat valt niet altijd mee!

Daarom heeft TwinQels de reflectiemodule balans ontwikkeld (naast de andere waardevolle onderdelen). Het helpt jou als medewerker om inzichtelijk te krijgen welke zaken spelen in jouw leven en welke zaken jou te veel energie kosten.

Na deze verkregen inzichten wordt de volgende stap dan een stuk gemakkelijker: een gesprek aangaan en – indien nodig – hulp vragen. Delen wat er speelt is de eerste stap!

TwinQels heeft aandacht voor het welzijn van je medewerkers

TwinQels helpt jouw medewerkers om te specificeren en formuleren wat hen bezighoudt. Het is een intuïtieve app die structuur biedt om te reflecteren op talenten, groeiwensen, welzijn en energie. Deze reflectie leidt niet alleen tot actie, maar is tevens een stevige basis om ‘het goede gesprek’ te voeren. Hierdoor komen jullie snel tot de essentie, zodat het gesprek diepgang krijgt. En het scheelt ook nog eens kostbare tijd!

Nieuwsgierig geworden?

Probeer TwinQels

Start gratis proefperiode