“Hoe gaat het met jouw medewerkers? Waar kun je ondersteunen?”

Uitkomsten eerste TwinQels Thuiswerkscan.

Met de TwinQels app geef je medewerkers de regie op hun eigen loopbaan en handvatten voor goede gesprekken, conform de HR-cyclus van de organisatie, of juist wanneer het nodig en gewenst is. Tegelijkertijd krijg je als leidinggevende via het dashboard inzicht in verschillende aspecten betreffende jouw medewerkers, zoals hun vooruitgang, groei en welzijn.

Met de huidige gang van zaken wat betreft thuiswerken verloopt het contact tussen leidinggevende en hun medewerkers moeizamer dan voorheen, terwijl het juist nu erg belangrijk is om in contact te blijven. Daarom komt TwinQels met iets nieuws: de thuiswerkscan.

De TwinQels thuiswerkscan legt de focus op het welzijn van jouw medewerkers en de balans die zij ervaren tussen werk en privé. Juist in deze tijd is het van belang om actiever contact te houden met je medewerkers en om positief om te gaan met de veranderingen die het langdurige thuiswerken met zich mee brengen. Zo is contact nu even niet meer vanzelfsprekend, maar laten veel onderzoeken zien dat de noodzaak voor daadwerkelijk contact juist nu groter is. Met de TwinQels thuiswerkscan zie je gemakkelijk en snel hoe het gaat met het hart van jouw organisatie: je medewerkers.

De scan is gericht op drie aandachtsgebieden:

  • Communicatie & Welzijn
  • Motivatie & Productiviteit
  • Techniek & Middelen

Benieuwd naar wat je kan verwachten? Hieronder worden een aantal uitkomsten van de eerste TwinQels thuiswerkscan besproken. Zo krijg je een kleine impressie van wat TwinQels allemaal voor je zou kunnen betekenen.

Communicatie & Welzijn

Het algemene welzijn van de medewerkers op het moment van meten was weliswaar nog net aan de positieve kant, maar er is zeker ruimte voor verbetering (zie bovenstaande figuur). Waar die ruimte zit verschilt per organisatie, maar de verdieping is met de thuiswerkscan zichtbaar te maken.

Een van de meest in het oog springende conclusies van de eerste thuiswerkscan is dat de houding ten opzichte van thuiswerken bij 69% van de respondenten positiever is geworden, maar dat de balans tussen op kantoor werken en thuiswerken niet optimaal is (zie onderstaand figuur). Overigens ervaart 22% van de respondenten thuiswerken negatiever dan voorafgaand aan de pandemie.

Statistieken

Zoals eerdergenoemd, is communicatie niet meer zo vanzelfsprekend als het was. De spontane koffieautomaat-gesprekken zijn er niet meer, dus de informatie moet ergens anders vandaan gehaald worden. Waar hebben medewerkers last van tijdens het thuiswerken? De respondenten van deze scans geven het volgende aan. Informatie vanuit de organisatie is nog wel redelijk op orde, maar de hoeveelheid contact met collega’s wordt echt als onvoldoende ervaren.

Problemen met thuiswerken

Techniek & Middelen

Techniek en middelen zijn belangrijk om het werk op een prettige manier te kunnen uitvoeren. Dat dat niet bij iedereen optimaal is, blijkt uit onderstaande resultaten. Zo’n 55% van de respondenten is niet tevreden over de eigen werkplek thuis. Ook is 55% niet tevreden over de beschikbare hardware. Over de software waarmee gewerkt kan worden is men meer tevreden.

Tevredenheid middelen

Wil je weten hoe het er in jouw organisatie echt aan toe gaat en waar je zou kunnen ondersteunen? Laat de TwinQels thuiswerkscan je dan helpen!

Hoe werkt het: je medewerkers vullen een online scan in met een aantal vragen over thuiswerken. Dit gebeurt snel (max. 5 minuten), eenvoudig en anoniem. Vervolgens ontvang je na twee weken een uitgebreide rapportage gericht op de drie aandachtsgebieden: Welzijn & Communicatie, Motivatie & Productiviteit en Techniek & Middelen. Hierbij vindt er ook een contactmoment uit en krijg je persoonlijk advies. De scan kan vervolgens na 5 en 10 weken, indien nodig met een aantal interventies, nogmaals herhaald worden, zodat je een compleet beeld krijgt van het welzijn van je medewerkers. Uiteraard kan de scan ook op maat gemaakt worden.

Wil je meer weten over hoe de thuiswerkscan nou precies in elkaar zit? Neem dan gerust even contact met ons op! We vertellen je graag meer.

info@twinqels.nl

085 – 065 92 36

Nieuwsgierig geworden?

Probeer TwinQels

Start gratis proefperiode