“Het grootste thuiswerkexperiment ooit”

Hoe beleven we thuiswerken in Coronatijd?

Diverse kennisinstellingen deden in het voorjaar en de zomer van 2020 onderzoek onder thuiswerkers. De bevindingen werden gepubliceerd in SER-magazine van 13 oktober. Verschillende inzichten kwamen naar voren. SER-voorzitter Mariëtte Hamer noemde de gedwongen werkplekverhuizing het grootste thuiswerkexperiment ooit. Voor veel mensen veranderde het thuiswerken van uitzondering naar norm, althans voor de mensen die hun werk niet op locatie hoeven te doen.

Een paar belangrijke resultaten:

1. De beleving van thuiswerken loopt enorm uiteen.

Zeker in het begin van de lockdown waren mensen positief. Daar is nu een kleine kentering in gaande; mensen vragen zich af hoe lang het nog gaat duren. Een kleine groep van 5 tot 20 procent van de medewerkers ervaart thuiswerken als extreem negatief, al vanaf het begin.

2. Thuiswerkers missen informeel contact het meest.

Het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) heeft een kwalitatief onderzoek gedaan naar thuiswerken. Een belangrijke conclusie was: ‘Ieder mens heeft behoefte aan live contact en iedere werknemer heeft behoefte aan aandacht en feedback van de manager’. In tijden van corona moeten deze contactmomenten niet vergeten worden, maar anders georganiseerd worden. Een groot nadeel van werken op afstand is dat ‘leren op de werkplek’ en persoonlijke ontwikkeling vrijwel stopt.

3. De grootste winst: een betere werk-privébalans en meer focus.

Voor de meeste mensen dan… Thuiswerken kost per saldo minder tijd dan werken op kantoor, door minder reistijd bijv. zolang er tenminste geen schoolgaande kinderen zijn. Vandaar het overwegend positieve oordeel over thuiswerken. Niet iedereen beleeft het overigens zo; veel mensen lijden onder de zelfopgelegde druk dat ze minstens zo productief moeten zijn als op kantoor. Ook het gebrek aan een eigen (werk)kamer thuis kan de balans negatief beïnvloeden.

4. Thuiswerken zorgt voor betere én slechtere gezondheid.

Er is geen eenduidig beeld van de gezondheidseffecten van thuiswerken. Fysiotherapeuten constateerden al vrij snel na het begin van de eerste lockdown dat veel meer mensen kampen met klachten aan bijvoorbeeld rug, nek en armen. De Werkplek thuis is lang niet overal optimaal. Tegelijkertijd lijken medewerkers hun eigen gezondheid als beter te beoordelen. Ook is het aantal burn-outs niet toegenomen. De vraag is hoe de gezondheidsklachten zich op lange termijn ontwikkelen. Vermoeidheid en depressiviteit als gevolg van minder sociale contacten zullen hierbij ook meegenomen dienen te worden.

5. De beleving van thuiswerken verschilt per karakter.

Niet iedereen is even ‘geschikt’ om thuis te werken volgens het onderzoek van het NIP. Mensen die extravert en consciëntieus zijn, zijn in het nadeel. Ook mensen die introvert zijn en moeite hebben zichzelf te sturen in hun werkzaamheden hebben het moeilijker met thuiswerken. Als organisaties zich meer bewust zouden zijn van de invloed van persoonskenmerken op thuiswerken, zou dat helpen om te bepalen wat individuele thuiswerkers nodig hebben. Daarbij komt dat het leidinggeven op afstand niet bijdraagt aan effectieve communicatie op dit onderwerp. Daar liggen nog kansen.

6. De meeste mensen willen graag (een beetje) terug naar kantoor.

De ene werknemer zoekt op kantoor een betere focus, de andere werknemer juist sociale contacten. Toch willen veel mensen niet weer volledig weer op kantoor werken. Covid is tijdelijk, thuiswerken waarschijnlijk permanent. Allerlei hybride vormen zijn daarbij denkbaar. Thuiswerken vraagt om maatwerk.

Wil je weten hoe het in jouw organisatie is?

Maak gebruik van de TwinQels Thuiswerkscan.

Medewerker vullen een online scan in met vragen over thuiswerken (max 5 minuten). De scan geeft zich op welzijn & communicatie, motivatie & productiviteit en techniek & middelen. Na 2 weken krijg je van ons een uitgebreide rapportage met analyses, grafieken en advies en is er een contactmoment. De scan kan na 5 en 10 weken, waarin interventies plaats kunnen vinden, herhaald worden.

Wil je weten hoe de scan en de rapportage eruitzien? Neem contact op en we vertellen je graag meer.

info@twinqels.nl

085 – 065 92 36

Nieuwsgierig geworden?

Probeer TwinQels

Start gratis proefperiode