‘Maar dat is toch vanzelfsprekend’ en ‘Dat hoort gewoon bij mijn functie’. Resultaten boeken en weer door naar de volgende opdracht. Dat is hoe we vaak werken. Het ene is nog niet afgerond of we gaan alweer door naar het volgende. Stilstaan bij wat er goed gegaan is wordt veelal overgeslagen. Stilstaan bij wat niet goed is gegaan, gebeurt vaak wel. Meestal niet eens bewust, maar vooral om we dat altijd zo doen. Tijd om het anders aan te pakken en te groeien van successen!

Groeien van successen werkt!

De nadruk andersom leggen is best verfrissend. Een mens leert van fouten, maar groeit van successen. Het is daarom essentieel om dingen te benoemen die goed lukken en niet alleen aandacht te besteden aan dingen die niet goed gaan. Om jezelf te ontwikkelen is het belangrijk positieve ervaringen op te doen en daar ook even bij stil te staan. Het kost tijd om nieuwe dingen te leren: dat vraagt ruimte om te oefenen en fouten te maken, zonder dat daar direct negatieve feedback tegenover staat. Een negatieve respons kan namelijk gemakkelijk een stressreactie oproepen die verlammend werkt. Positieve bekrachtiging zorgt voor vertrouwen en initiatief om het de volgende keer weer te doen en nog een stapje verder te gaan. Wachten op een compliment kan, maar zelfwaardering voor goede resultaten of situaties waarin je voldoening hebt ervaren werkt ook. En dat kan op elk moment dat het jou uitkomt. 

Dus: successen moet je vieren. Maar hoe moet dat dan en wat kun je ermee?

Successen vieren kan prima met het hele team. Er zijn verschillende manieren en voorbeelden van bedrijven te melden.

  • Er zijn bedrijven die elke maandag een stand-up doen. Ingeleid door de directeur, aangevuld door steeds andere teamleden. Er wordt verteld waar ze mee bezig zijn, wat in de planning zit en wat is afgerond. Regelmatig hoor je dan een applaus van de overige collega’s.
  • Een ander voorbeeld is bij een groot webhostingbedrijf, daar worden successen gevierd en beloond als tegenhanger voor de lat die hoog ligt. Er werd daar bijvoorbeeld een Virtual Reality Computer aangeschaft na een succesvolle oplevering. Naast de hoge werkdruk werd daardoor ruimte gecreëerd voor ontspanning. 
  • Een ICT-bedrijf luidt de scheepsbel voor elk nieuw contract boven de € 10.000,-. Er hangt trouwens ook een boksbal om af te reageren als het niet is gelukt…

Successen vieren in teams zorgt voor verbinding. Daar mag je elkaar ook heus complimenten over geven. Het gevoel dat je met zijn allen wat voor elkaar bokst en het delen ervan draagt bij aan die verbinding. Dat is trouwens weer één van de drie pijlers voor duurzame inzetbaarheid (naast ontwikkeling en autonomie).

Wat kan ik als medewerker doen?

Maar ook voor jou als individu is het van belang om stil te staan bij je successen. Uit elk succes haal je de factoren die het tot een succes hebben gemaakt:

  • Je kunt kijken naar de omstandigheden waarin het tot stand is gekomen. Was er sprake van een rustige omgeving of juist veel dynamiek? Had je veel vrijheid of juist een heldere context?
  • Met welke mensen was je? Met wie werk je goed samen? 
  • Op welke competenties van jou werd een beroep gedaan? 
  • Waar werd je gelukkig van of waar kreeg je juist veel voldoening door?
  • Wat waren momenten dat je je hebt kunnen ontwikkelen?

Deze inzichten helpen je bij het maken van keuzes. Ze zorgen voor autonomie (zodat je zelf bepaalt hoe jouw vervolgstap er uitziet) en dragen bij aan jouw ontwikkeling (wat heb je geleerd en waar zitten nog wensen voor jouw ontwikkeling).

Inzicht in jouw successen en ontwikkelwensen kun je via TwinQels verder uitbouwen. TwinQels is een app voor medewerkers die zelfkennis vergroot, de regie op ontwikkeling zichtbaar maakt en helpt doelen te stellen. Er is aandacht voor het welzijn en ontwikkelwensen. Via de app kan de medewerker informatie delen (de keuze voor welke informatie dit is, is aan de medewerker zelf) met leidinggevende, HR of bijv. een collega en deze uitnodigen voor een gesprek. 

Kortom, TwinQels geeft jou een tool om te groeien door successen!

Nieuwsgierig geworden?

Probeer TwinQels

Start gratis proefperiode