Een goed gesprek met je medewerkers hoeft niet ingewikkeld te zijn  

“Ik wil heus wel een goed gesprek met medewerkers, maar ik heb geen tijd voor het zoveelste HR-project.”  Dat snappen we. Hopelijk heb je wél tijd voor goede gesprekken met goed voorbereide medewerkers. Juist nu. 

Tijd hebben we amper. Primaire processen gaan altijd voor, zeker tijdens COVID-19. Er gaat veel aandacht naar veilig werken en voldoende omzet behouden. Dat is logisch, zo waardeer je het bestaansrecht van de organisatie. Dat betekent dat de aandacht voor medewerkers soms naar de achtergrond verschuift. Gelukkig is dat niet altijd het geval, leert LinkedIn ons.

Een teamleider bij een gemeente in Friesland postte onlangs een bericht over hoe zij contact houdt met haar mensen. Binnen deze gemeente is er geen formele gesprekscyclus meer, maar voeren zij ‘het goede gesprek’. Medewerkers worden door de teamleider uitgenodigd om een goed gesprek te voeren op de plek die zij zelf willen. Dat werden gesprekken in restaurantjes, bij medewerkers thuis en of bijpraten tijdens een wandeling.

Deze ongedwongen gesprekken leverden waardevolle input op, zowel voor teamleider als medewerker. Ze droegen bij aan verbinding, motivatie en welzijn. Dit is een voorbeeld van een effectieve HR-oplossing die weinig tijd kost.

Hoe kun je dat in jouw organisatie toepassen?

Het is van belang dat medewerkers mede bepalen waar ze het over willen hebben. Juist omdat ze zichzelf het beste kennen. Een format met richtlijnen voor gesprekken, met bijvoorbeeld competenties, kan het gesprek te veel sturen. Hierdoor kom je er minder snel achter wat jouw medewerkers écht bezighoudt.

Zijn er zaken die ze lastig vinden in deze tijd, voelen ze zich eenzamer, willen ze zich juist ontwikkelen of hebben ze bepaalde onuitgesproken ambities? Misschien kan jouw medewerker vertellen over hun uitvoering van het werk, of waardevolle suggesties geven.

Communicatie is essentieel, dat mag helder zijn. Er tijd voor vrijmaken ook. Maar onnodig veel tijd besteden aan gesprekken die uiteindelijk weinig opleveren? Dat is natuurlijk zonde.

Waarom zou je als leidinggevende niet het heft uit handen geven aan je medewerkers? Laat hen bijvoorbeeld bepalen waar het goede gesprek over moet gaan. Dat dat natuurlijk niet per se over voetbal of televisie hoeft te gaan is logisch. Maar wanneer medewerkers van tevoren goed nadenken over hoe het met ze gaat in hun werk, waar ze energie van krijgen, waar ze zich in willen ontwikkelen en hoe ze eigenlijk in hun vel zitten, dan komen er prachtige gesprekken tot stand.

Zonder structuur gesprekken voeren is lastig. Maar zodra de medewerker woorden geeft aan wat hem/haar bezighoudt, wordt het een stuk makkelijker.

Help jouw medewerkers (en jezelf) op weg, gebruik TwinQels

TwinQels helpt jouw medewerkers om te specificeren en formuleren wat hen bezighoudt. Dat is de basis voor een goed gesprek. Het is een intuïtieve app die structuur biedt om te reflecteren op talenten, groeiwensen, welzijn en energie. Deze reflectie leidt niet alleen tot actie, maar is tevens een stevige basis om ‘het goede gesprek’ te voeren. Hierdoor komen jullie snel tot de essentie, zodat het gesprek diepgang krijgt. En het scheelt ook nog eens kostbare tijd!

Nieuwsgierig geworden?

Probeer TwinQels

Start gratis proefperiode