“Mijn leidinggevende communiceert via Teams en telefoon alleen over het werk met me, maar heeft geen idee hoe het echt met me gaat”.

Zo’n uitspraak zet je aan het denken. De betreffende medewerker verliest langzaam de verbinding met haar werkgever en als dat te lang duurt gaat dat ten koste van haar motivatie en productiviteit. Het kan zelfs leiden tot uitval. Ze mist een grapje of even een bevestiging dat ze het goed doet.

Communicatie blijft essentieel

Dat goede communicatie en verbinding belangrijk is blijkt uit verschillende onderzoeken naar duurzame inzetbaarheid. Er blijken drie belangrijke pijlers te zijn voor gelukkige medewerkers en daarmee productieve en gemotiveerde medewerkers. Deze drie zijn:

  • Verbinding ervaren met het werk, collega’s en leidinggevende.
  • Autonomie; de mogelijkheid om het werk zo in te richten dat de medewerker zelf invloed heeft.
  • Persoonlijke ontwikkeling; de mogelijkheid van groei, zowel in het werk als persoonlijk.

De mate van behoefte verschilt weliswaar per persoon, maar in het kader van duurzame inzetbaarheid en een gezonde, lerende organisatie levert het altijd wat op om als leidinggevende aandacht aan deze aspecten te besteden.

“Sommige medewerkers hoor ik maanden niet. Ik zie wel dat ze thuis hun werk doen en zitten wel in de Zoom-calls met hun collega’s, en daar hebben ze af en toe een suggestie of opmerking, maar hoe ze echt in de wedstrijd zitten weet ik niet…”.

Vanuit het perspectief van de leidinggevende is het thuiswerken ook echt anders dan anders. De HR-cyclus met diverse gesprekken krijgt een andere invulling en wordt overgeslagen of uitgesteld. “Ik kan ook weinig zeggen over hoe de medewerker het doet; voor een goede beoordeling mis ik te veel informatie”.

Hoe ga je hier als leidinggevende mee om?

Ook leidinggevenden zijn zoekende.

Voorlopig is thuiswerken een blijvertje. Op 5 augustus 2020 publiceert de website www.overduurzameinzetbaarheid.nl het volgende: Negen van elke tien werkgevers laat zijn mensen voorlopig liever nog thuiswerken. Dat concludeert bedrijfsinrichter Koninklijke Ahrend na onderzoek onder zo’n 600 werkgevers en 600 werknemers. Andere onderzoeken laten een genuanceerder beeld zien. Slechts 10 procent van de werkgevers verwacht in het derde kwartaal een volledige terugkeer na kantoor. De actuele stijging van het aantal besmettingen en de dreiging van nieuwe uitbraken van het coronavirus speelt daarin een rol, aldus Ahrend. De meerderheid van de werkgevers houdt in de tweede helft van het jaar rekening met een bezettingsgraad op kantoor van minder dan 60 procent. Een derde zelfs gaat uit van een bezettingsgraad van minder dan 40 procent. Van de bevraagde werknemers denkt maar 28 procent dat ze binnenkort weer op de zaak zullen zijn.

We kunnen dus concluderen dat leidinggevenden en medewerkers moeten kijken naar nieuwe manieren om structureel goed te blijven communiceren en in contact te blijven. Maar hoe dan? In ieder geval door aandacht te besteden aan de volgende aspecten:

  • Blijf persoonlijk, juist ook op afstand!
  • Ook medewerkers kunnen initiatief nemen om het gesprek aan te gaan. De leidinggevende kan dit altijd stimuleren. Er hoeft geen HR-cyclus met functionerings-, POP-gesprekken of beoordelingsgesprekken gevolgd te worden. Een goed gesprek is vooral belangrijk op de momenten dat er behoefte is aan communicatie.
  • Geef medewerkers (digitale) tools in handen om goed te kunnen verwoorden waar ze het over willen hebben en autonomie te krijgen over hun werk en loopbaan en gemakkelijk een gesprek kunnen initiëren.
  • Stimuleer ontwikkeling en groei.

Maak het jezelf makkelijker, gebruik TwinQels!

Een manier om dit in te richten is via TwinQels. TwinQels is een app voor medewerkers die zelfkennis vergroot, de regie op ontwikkeling zichtbaar maakt en helpt doelen te stellen. Er is aandacht voor het welzijn en ontwikkelwensen. Via de app kan de medewerker informatie delen (de keuze voor welke informatie dit is, is aan de medewerker zelf) met leidinggevende, HR of bijv. een collega en deze uitnodigen voor een gesprek.

Nieuwsgierig? Vraag dan een demo aan, of plan direct een gesprek met ons in. We staan je graag te woord!

Nieuwsgierig geworden?

Probeer TwinQels

Start gratis proefperiode